14.8.2016

Lomamatka Sideen

Kävimme kesälomallamme Turkissa viikon matkalla. Kohteena oli Side, mikä sijaitsee Antalyan ja Alanyan välissä. Paikka on erittäin miellyttävä, sillä se on vähän pienempi kuin viereiset lomakohteet. Side tarjoaa upean rantabulevardin, jota reunustavat ravintolat ja toisella puolella hiekkaranta ja meri. Lisäksi antiikin ajan nähtävyydet kruunaavat matkan.


Majoituimme Side SU Apart Hotelliin. Hotelli sopi meille hyvin sillä sen ikäraja oli K16. Saimme nauttia altailla olemisesta rauhassa ja kolmesta eri allasalueesta pystyi aina valitsemaan mieluisimman. Hotelli tarjosi myös All Inclusive mahdollisuutta, mutta me halusimme kokea alueen muutkin ravintolat. Ravintoloista tulee myöhemmin oma postaus. Hotellin ravintola oli kuitenkin kattoterasilla ja siellä oli ihana jokainen aamu aloittaa.Loma kannattaa aloittaa Hamam:lla, mikä tarkoittaa turkkilaista kylpylää. Kävimme pienemmässä paikassa, missä hoito tehtiin minulle ja Roistolle kaksin. Tämä kaikki alkaa kuumalla marmorikivellä makoilulla ja hikoilulla. Seuraavaksi meidän ihomme kuorittiin ja pestiin vaahdolla. Tuo vaahdon levitys tuntui varsin rentouttavalta. Pesun jälkeen pääsimme vilvoittelemaan ja meille laitettiin savinaamiot kasvoihin. Lopuksi vielä saimme öljyhieronnan. Tämän jälkeen iho oli pehmeä kuin vauvan pylly ja olo oli rento. Hoito oli niin hyvä että otimme samaan paikkaan vielä parihierontoja muutamat kappaleet.Ainoan lievän pettymyksen koimme veneajalulla. Lähdimme maanantai aamuna piraattilaivan kyydissä kohti Manavgatin markkinoita. Matka myytiin meille All inclusivena, mikä merkitsi kaikkia alakerran lämpimiä limuja ja vettä, sekä olutta ja viiniä. Keskikerroksesta sai erilliseen hintaan ostaa myös muita tuotteita. Kun tästä pettymyksestä pääsimme yli oli tarkoitus nähdä kilpikonnia, mutta onni ei meitä suosinut. Retken paras kokemus oli pysähdys niemeen, jonka toisella puolella avautui lämmin meri ja toisella puolella kylmä joki. Pitihän sitä molempia käydä kokeilemassa.Seuraavaksi söimme lounasta laivassa ja jatkoimme seilaamista joella kohti Manavgatia. Joen likaisuus pisti kyllä pahasti silmään ja masensi. Tyhjiä vesipulloja ja muuta roskaa olivat rannat täynnä. Kun pääsimme satamaan, jouduimme odottamaan busseja satamassa turhan pitkään ja tässä vaiheessa veneestä ei saanut enää edes vettä kuumuutta helpottamaan. Tuona päivänähän oli ulkona 39 astetta lämmintä. Seuraavaksi siis suuntasimme katsomaan vesiputousta, joka todellisuudessa muistutti enemmänkin koskea kuin vesiputousta. Lisäksi alue oli rakennustyömaana, joten parhaimmille paikoille emme ees kuvia päässeet ottamaan. Tästä matkasimme Manavgatin Basaareille. Koska valitsimme vesiputouksella käynnin, Basaarille meillä oli aikaa vain reilu tunti, lisäksi jouduimme vähän etsimään että tuo Basaari alue löytyi. Tinkaaminen onnistui minulta yllättävän hyvin ja teimmekin jotain löytöjä, mutta aikaa olisi pitänyt olla enemmän. Varasimme matkan ominpäin, joten en osaa sanoa olisiko matkanjärjestäjän kautta varattuna retki ollut onnistuneempi.


Side on mahtava lomakohde, jos haluaa vähän säästää matkan kustannuksissa ja päästä takuuvarmasti lämpimään kesällä. Muistakaa myös arvonta!

5 kommenttia:

 1. Kivalta kuulostaa teidän reissu Turkkiin! Vaikka kurjaa tietenkin, että veneretki ei mennyt ihan putkeen... Tuollaista turkkilaista kylpylää olis huippua päästä itsekin joskus testaamaan :)

  VastaaPoista
 2. Kivalta kuulostaa teidän reissu Turkkiin! Vaikka kurjaa tietenkin, että veneretki ei mennyt ihan putkeen... Tuollaista turkkilaista kylpylää olis huippua päästä itsekin joskus testaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Oli kyllä ihana matka ja näin syksyllä jo kaiholla muistelen tuota lämpöä :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Hei ihana hääbloggaaja! Sinulle olisi pieni infopaketti ja blogihaaste osoitteessa http://www.lovemedo.fi/artikkelit/tervetuloa-haablogimiittiin-1102016-0.

  Hyvää alkusyksyä toivotellen,

  Love Me Do -häämessujen Hanna

  VastaaPoista