3.8.2016

Arvonta: Mitä tapahtuu rakkaudelle huomenna?

Sain käsiini Rakkaus - Mitä tapahtuu huomenna? -kirjan ja päätin ottaa sen mukaan rantalukemiseksi lomamatkalle Turkin Sideen. Kirjassa tunnetut suomalaiset pohtivat rakkautta ja sen tulevaisuutta. Olin onnessani, kun huomasin miten monella tavalla rakkautta voidaan ajatella, miten kirjoittajat olivat huomioineet muunkin kuin romanttisen rakkauden ja silti pystyin teksteistä ammentamaan ajatuksia omaan maailmaani.Kirja nauratti ja sai pari kertaa kyyneleetkin silmiin. Ihastuin miten rakkautta voi pohtia antropologisista näkökulmista tai antiikin jumalien kautta. Tieteellisen tutkimuksen mikrohetket rakkauden kuvastajina ovat yhtä kauniita kuin M.A. Nummisen Rakkaus antaa ja vatii -runo, mikä nousi lempparikseni. Hauskasti kirjoitetut haiut saivat minut hörähtelemään altaan reunalla.Mitä sitten itse uskon rakkaudelle tapahtuvan huomenna. Rakkaus on tuntemamme elämän perusehto. Ilman rakkautta emme voisi asua yhteisöissä, joita kerrostaloiksi kutsumme. Vaikka suhteet naapuriin voivat olla viileät silti meiltä löytyy rakkaus lähimpiimme ja voimme elää yhdessä. Ilman rakkautta äiti ei huolehtisi vauvastaan ja ilman rakkautta teinit eivät olisi niin hankalia. Rakkaus tekee meidät hulluiksi, mutta myös auttaa läpi vaikeuksien. Rakkauden tähden ihmiset sotivat ja tappavat, mutta päästävät toisen ihmisen niin lähelle itseään, antautuvat satutettaviksi. Rakkaus ei lopu, se korkeintaan muuttuu. Kuten se on tehnyt aina. Rakkaus sopeutuu. Rakkaus on aikansa näköinen.Kirja tosiaan pisti miettimään mitä rakkaus merkitsee minulle. Pistetäänkin arvonta pystyyn. Palkintona kyseinen kirja ja osallistua voi jakamalla oman mietteensä mitä tapahtuu rakkaudelle huomenna kommenttiosioon sähköpostin lisäksi.

2 kommenttia:

  1. Rakkaus huomenna? Toivottavasti yhtä vahva kuin tänään. En kaipaa räjähdystä tai seikkailua, vaan tämän vakaan tunteen että minua rakastetaan juuri tällaisena kuin olen, loppuelämäni. Vaikka rakkaus muuttuu ja me molemmat muutumme, niin se ei tarkoita että kiintymys, ystävyys ja luottamus vähenisivät.

    VastaaPoista
  2. Ihana arvonta! :) Itse olen kokenut rakkauden vahvistuvan. Kun ikää tulee lisää, niin rakkauden kokee jotenkin vahvemmin ja sitä myös ajattelee enemmän. Uskon, että aikojen saatossa kiintyminen toiseen tekee rakkaudesta syvemmän. elamanipaiva@gmail.com

    VastaaPoista