16.4.2016

Sukkanauha pohdintoja

Sukkanauhan heittämisellä on pitkät perinteet. 1500-luvulta lähtien Euroopassa uskottiin, että hääpuvun palanen tuottaa onnea. Tämän vuoksi vieraat repivät morsiamen puvusta palasia, minkä vuoksi morsiammet alkoivatkin itse heittämään puvun palasia vieraille. Myöhemmin tuli tavaksi, että sulhanen riisuu sukkanauhan ja heittää sen miesvieraille. Alun perin juopuneet miesvieraat yrittivät itse ryöstää nauhan itselleen morsiamen päältä.Nykyään sukkanauha on tapa tuoda omaa persoonallisuutta mukaan juhlapukeutumiseen. Oman sankarin voi lisätä nauhaan tai hauskan viestin lapsuudesta. Jokaiselle morsiolle varmasti löytyy jotakin. Ja miksei jopa yllätä sulhon, hänen lemppari supersankariteemaisella sukkanauhalla.Ei ole varsinkaan tavatonta, että lorurimpsun "Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä", sininen osuus löytyy sukkanauhasta. Tämä on helppo ja oiva tapa tuoda perinne mukaan ilman, että se on niin näkyvillä.


Morsio saattaa myös käyttää kahta sukkanauhaa, jolloin toinen jää itselle muistoksi ja toisen sulhanen heittää vieraille. Tällöin heittonauha on yleensä hieman yksinkertaisempi kuin morsiamen oma nauha. Aivan kuten heittokimppu on yksinkertaisempi kuin morsion oma kimppu. Tätähän melkein pitää itsekin harkita.


Itse ihastuin klassiseen ja romanttiseen sukkanauhaan. Joko teillä on selvillä millainen sukkanauha on tulossa? Ja aiotteko ostaa erikseen myös heittonauhan?

Kuvat Etsystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti