23.2.2016

Kaasot tentissä

Kuinka monissa häissä olet ollut osallisena?

Katja: 
Kolmissa häissä, kahdet sukulaisten häät lapsena ja yhdet kaverin häät aikuisena. Kaikissa mukana ainoastaan arvostelevana vieraana.

Heidi: Olen ollut kaasona aiemmin kaksi kertaa ja itseasiassa edellisen kerran olin kaasona juuri samaisessa juhlatilassa, jossa Rouva Roiston hääjuhlat tullaan pitämään. Lapsena muutama näitä melko perinteisiä isoja maalaislatohäitä ja aikuisiällä kaasoilujen ohella muistaakseni vieraana yksissä sukulaishäissä, yksissä kaverihäissä ja avecina entisen avomiehen sukulaishäissä ja nykyisen avomiehen sukulaisen häissä.

Ensimmäiset ajatukset kun pyysin kaasoksi?

Katja: Tarvitsiko tätä kysyä, eikö tämä sovittu jo muutama vuosi sitten? Tämän jälkeen suuri ilo tapahtuneen johdosta ja jälkikäteen pienimuotoinen paniikki, kun ymmärsi miten vastuullisesta tehtävästä on kyse.

Heidi: Jee! Ihanaa! RR:n kanssa olemme tutustuneet aikuisiällä ja tiesin, että vaihtoehtoja olisi ollut muitakin, joten olin erityisen otettu pyynnöstä. Lasken RR:n myös yhdeksi läheisimmistä ystävistäni ja siksikin on ihana olla osana tärkeää tapahtumaa hänen elämässään. Enimmäkseen tukemista ja brainstorming – sessioihin osallistumista tällä hetkellä, myöhemmin käytännön järjestelyihin osallistumista ja lisää tukemista. Morsiammen järjissään pitämistä :).

Ajatuksesi tällä hetkellä siitä, mitä kaason rooli pitää sisällään?

Heidi: Emme ole vielä kaikkiin yksityiskohtiin päässeet, mutta tottakai ilmiselvin vastuualue on polttarit. Mukana eläminen, mielipiteiden antaminen ja tukeminen on mielestäni aika tärkeä osa kaasoilua käytännön asioiden hoidon lisäksi. Itse juhlissa rooli on viedä ohjelmaa ja juhlia eteenpäin niin, ettei hääparin tarvitse huolehtia tai stressata itse yhtään mistään.

Katja: Pakonomaisena listojen laatijana ja asioiden aikatauluttajana se, että aikataulut ym seikat ovat toisen henkilön päätettävissä :) Tämän lisäksi mietinnässä on koko ajan se, että saako toinen minulta sen mitä on odottanut ja toivonut? Pystynkö tukemaan tarpeeksi ja tarvittaessa vain olemaan läsnä?
 
Mikä on vaikeinta kaasona olemisessa?

Katja: Lapsuudesta, tunnettu kuusivuotiaista lähtien sen jälkeen, kun olin hänen äidillään perhepäivähoidossa. Tästä alkanut yhteinen taival ala-ja yläasteen kautta lukioon. korkeakoulutuksen aikana tiet erkanivat, mutta yhdistyivät valmistumisen jälkeen uudelleen, jolloin muodostui ns aikuisten oikea (toivon mukaan loppuun asti kestävä) ystävyys. :)

Heidi: Että ei unohdu itse liikaa juhlimaan hääpäivänä :D

Mistä tunnet morsiamen- vähän teidän historiaa?

Heidi: Kuinka ollakaan, tapasimme häissä. Ensimmäisen kerran morsion polttareissa, mutta kunnolla ystävyys syttyi, kun istuimme häissä vastapäätä toisiamme. Sen jälkeen tapasimme tämän yhteisen tutun tapahtumissa, mutta melko nopeasti alettiin jo nähdä ihan ilman tätä yhteistä tuttua.

Kuvaile morsianta muutamalla sanalla?

Heidi: Järjestelmällinen, perinteinen, hauska, yllättävä, sydämellinen, antelias/huolehtivainen, ihana ystävä. Sanat ei riitä :D

Katja: Pilkuntarkka asioiden järjestelijä, ystävilleen peruskallio johon turvata hädän hetkellä, hoivaava, lämmin ja huolehtiva.

Kuvaile sulhasta muutamalla sanalla?

Katja: Keskustelujen piristeruiske, lämmin ja huolehtiva, morsiammelleen täysin yhteensopiva tapaus.

Heidi: Hauska, omanlaisensa, herrasmies, juuri sopiva Rouva Roistolle, lasken myös omaksi ystäväkseni. Molemmille vielä lisäadjektiiviksi mielenkiintoinen.

Kuvaile tulevaa avioparia muutamin sanoin?

Heidi: Squiiiii <3 Keskustelevia, söpöileviä, realistisia

Katja: Pari josta tullaan sanomaan aina, että ovat kuin toisilleen luodut. Täydentävät toisiaan ja pitävät toisensa ”kuosissa”.

Hyviä neuvoja ehkäisemään morsiamen tulevaa häästressiä?

Katja: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, delegointi on sallittua ja toivottua eikä koskaan ei ole liian aikaista kuohuviinille :)

Heidi: Omasta kokemuksesta tiedän, että stressaavaa personaalisuutta ei välttämättä voi auttaa. Tarpeeksi vaan hemmotteluiltoja. Morsiamella on aikataulut ja asiat muutenkin niin hyvin hallussa ja ajoissa, että en usko, että sieltä suunnalta mitään ongelmia ilmenee.

Onko mitään toiveita kaasona olemisen suhteen?

Heidi: Riittävä informointi ja selkeät tehtävänannot. Ja riittävä ennakkovaroitus aikatauluihin.

Katja: Sano suoraan jos haluat jotain tehtävän, mutta älä soita keskellä yötä äläkä pyydä laihduttamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti