3.2.2016

Hääkakut testissä

Lauantaina kaasojen ja Roiston kanssa testasimme pitopalvelumme kakkutarjontaa. Meillä oli seitsemän kakkupalaa maistettavana ja jotta suosikki löytyisi olin tehnyt KakkuRaati-kaavakkeen. Tehtävänä oli arvioida sanoin ja numeroin maku, ulkonäkö, koostumus ja tuoksu. Lisäksi annoimme kakulle nimen ja kirjoitimme sille kuvauksen.

Kuvat Alkon sivuilta

Kakkujen maisteluunhan kuului myös kuohuvien maistelu samalla. Tarjolla meillä olikin Lindauer Cuvée Brut ja Undurraga Royal Brut. Molempia voin suositella, Undurraga sopii tosin paremmin kuivemmista kuohuvista pitävälle.


Kakut käyn läpi nyt meidän antamilla nimillä ja kuvauksilla. Ensimmäisenä vuorossa oli "Jaffa-suklaa", joka oli ulkonäöltään näyttävä, herkullinen ja elegantti. Tämä tuoksui ihan ananaskonvehdilta tai Jaffa-keksiltä ja maistui Jaffa-keksiltä, muttei niin hyvältä kuin alkuperäinen. Koostumukseltaan kakku oli moussemainen. Raatimme luuli saavansa suklaakakkua ja moni olikin pettynyt appelsiinin makuun, joka koettiin ylimääräiseksi.

Seuraavan vuorossa oli "Pettymyksen loputon kaivo". Kakun tuoksu antoi odottaa hedelmäistä ja raikasta kakkua, mutta maistui keinotekoiselta ja tunkkaiselta. Myöskään koostumus ja ulkonäkö eivät herättäneet luottamusta. Tätä kuvailimme mauttomaksi ja keinotekoiseksi.

"Goottiunelma" oli seuraava maistelu kohteemme. Tätä kakkua kuvailimme sanoin: "Aitoutta, jokainen suupala saa haluamaan lisää". Tuoksuna kakku oli houkuttelva, marjaisa ja mieleen tuli mustikkametsä. Maun kuvailussa nousi esiin suomalainen,  marjaisa ja kirpeähkö. Koostumukseltaan kakku oli vaahtomainen, suussa sulava, ulkonäöltään tyylikäs ja kakun värejä kehuttiin.Seuraavaksi pääsimme "Vadelmakermisunelman" kimppuun. Tämä kakku sai kuvaukseksi moneen kohtaan juustokakkumainen, ja kakku ehkä onkin hyvin perinteinen juustokakku. Emme tosin päässeet yhteisymmärrykseen oliko kyseessä vadelma- vai mansikkakakku. Maku herätti mieleen modernisoidun täytekakun.

Tämän jälkeen jatkoimme "Marjarahkaan". Tämä kakku muistutti paljon edeltäjäänsä, pienillä sävyeroilla. Tämän kakun mausta tuli mieleen kuningatartuutti. Ristiriidan saimme aikaiseksi, kun pohdimme oliko keskimmäinen kerron vaaleanpunainen vai ruskea. Muutoin kakkua kuvailtiin juustokakkumaiseksi.

Toiseksi viimeisenä kakkuna meillä oli vuorossa "Nuorekas & Energinen Lime". Kakkua kuvailmme "Se oli kyllä hyvää", moderni valinta, suussa sulava sinfonia. Kakun tuoksua kuvailtiin esanssiseksi mutta maku sai kehuja. Raikas, kirpeä, pehmeä ja maukas olivat kommentteja tälle kakkupalalle, Kakun ulkonäkö herätti hilpeyttä ja sitä kuvailtiinkin sanoin tekno, raikas ja hieno. Koostumus sai kehuja suussa sulavuudesta ja "ei niin hyydykemäisestä" ominaisuudesta.

Viimeisenä kakkuna meillä oli "Pakollinen perinnekakku", jota kuvailtiin sanoin täyskäri. Kyseinen kakku ei saannut suosiota raadiltamme ja siitä tulikin monelle mieleen isoäidin 80-vuotisjuhla. Kyseinen kakku olikin toisen kaasoni inhokki ja hän kuvaili kakkua "ota tämä jos et pidä vieraistasi". Kakku kuitenkin teki kivan poikkeuksen muutoin juustokakkumaiseen tarjontaan, muttei vakuuttanut silti raatiamme.

Joko te olette kakkuja maistelleet? Mitkä asiat teille merkitsevät kakun valinnassa?

2 kommenttia:

  1. Ihanan laajasti olitte testanneet noita kakkuja. Tykkäsin erityisesti siitä, miten värikkäät ilmaisut olitte keksineet niille. Täytyykin jossain vaiheessa ottaa sama maistelukokeilu työn alle. Nams.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Oli kyllä hauska noita kirjoitella ja suosittelen tätä myös muille :)

      Poista